Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Resepi Cucur Manis Guna Yis

Resepi Cucur Manis Guna Yis. Satukan tepung, soda bicarbonat, ibu roti, gula, garam dan telur. Tiada sesiapa mampu menolak godaannya.

Resepi Cucur Manis Guna Yis Top Quotes a
Resepi Cucur Manis Guna Yis Top Quotes a from topquotesa.blogspot.com

Goreng hingga garing dan kekuningan. Mesti kejap je dah licin. Kalau di tempat saya, ia dijual dengan harga rm1 untuk satu biji cucur udang.

Satukan Tepung, Soda Bicarbonat, Ibu Roti, Gula, Garam Dan Telur.


Sebelum menggoreng campurkan dgn 1 s/t garam. 200gm gula 1000 gm tepung gandum 1/4 tsp garam 1 biji telur 1/3 cawan marjerin. Cucur merupakan sebuah masakan yang diperbuat dari tepung gandum, air dan ditambah gula serta garam.

Bila Dah Biar Dalam 10 Minit Adunan Nampak Lembut Dan Kenyal.


Selain itu, cucur kembung manis amat mengenyangkan, sesuai untuk pencuci mulut dan kudapan minum petang. Ini yang membuatkan saya nak mencuba. Hasilnya ialah masakan yang sedap, lembut yang kerap dihidangkan sebagai santapan sarapan pagi atau.

Kemudian Ianya Digoreng Dengan Menggunakan Minyak Yang Panas.


Tentang yis saya terangkan panjang lebar. Kalau ada antara kami yang punya resipi bagus dan menjadi, maka resipi itu akan disimpan untuk kegunaa masa perlu. Ia telah disunting dan diterbitkan semula dengan kebenaran.

Dulu2 Masa Mula2 Baru Belajr Buat Cucur Udang Saya Hnye Bncuh Kn Dgn Yis.


Yis adalah sejenis kulat, ia membiak di adunan tepung tapi sukar nak kekalkan kembang tepong maka kita gunakan baking powder untuk mngekalkan kembangan. Resepi kali ini merupakan sebuah resepi yang sesuai dihidangkan diwaktu minum petang. 1 paket tu mak aku cakap boleh guna 4,5 kali untuk buat cucur kembong.kalau buat sikit macam ni la.kalau buat sekilo tepung gina sepaket tu.

200Gm Gula 1000 Gm Tepung Gandum 1/4 Tsp Garam 1 Biji Telur 1/3 Cawan Marjerin (Cairkan) 1 Tsp Ibu Roti/Yis 1 Tsp Soda Bicarbonat Air Secukupnya.


Ada jom cuba masak resepi cucur udang rangup tanpa yis ini jelas pasti enak, kesabaran dan kesempurnaan diperlukan nak buat resepi cucur udang rangup tanpa yis memang kena perancangan yang betul kalau nak masak ni memang tidak mencukupi kerana masing masing menambah nambah. *jangan guna air panas untuk membancuh yis kerana ia akan ‘membunuh’ yis. Apabila anda sudah mencampurkan gula ke dalam bancuhan yis, ia secara automatik akan mengaktifkannya.

Post a Comment for "Resepi Cucur Manis Guna Yis"