Resepi Maruku Manis. Memang resipi asli masyarakat india. Masukkan santan sikit2 sambil uli dengan tangan.
Resepi Roti Manis dari Umie Ziela from norfaziela.com
1/2 sdb serbuk jintan manis. Adunan saya ni boleh la dapat sebalang besar tu. 1 sudu kecik jintan manis.
Sekejap Sangat Goreng Je.kalau Nak Buat Lebih Nanti Boleh Gandakan Ye Adunan Ni.saya Guna Resepi Dari Samida Tp Ada Sedikit Ubahsuai Dr Saya.mashaallah Mmg Kruk Krak Dan Sedap.semoga Allah.
Tapi mak layan jugak sukat air. Rasanya yang rangup, pedas dan berempah memang menepati citarasa ramai. ️ bila dah sebati, tekan butang acuan pada mesin untuk mengeluarkan adunan maruku sambil dibentuk berpusar di atas tapak tangan.
Muruku Adalah Makanan Ringan Yang Berasal Dari India Selatan Dan Namanya Diambil Dari Perkataan Tamil Yang Bermaksud.
Rasanya yang rangup, pedas dan berempah memang menepati. Rasanya iras2 kuih maruku atau kuih siput. Uli bahan2 menjadi doh tekan menggunakan acuan maruku goreng sehingga.
Sebungkus Tepung Maruku (Yg Saya Guna Malam Ini Jenama Gemini) 380Ml Air Atau Santan.
1 sudu bijan (optional) minyak tu mengoreng. Resepi muruku sedap dan rangup. Adunan saya ni boleh la dapat sebalang besar tu.
1/2 Sdb Serbuk Jintan Manis.
Campur semua bahan dan uli menjadi doh. Ambik resepi ni dari myresepi. Mak mus kata, tuh bukanla resepi sangat.
Memang Resipi Asli Masyarakat India.
Muruku resepi dari aishah ng. 1 peket tepung instant muruku alaggapas@ jenama lain pun boleh. Tapi ada tambah2 bahan sikit sebab nak ikut selera sendiri.
Post a Comment for "Resepi Maruku Manis"